18 Temmuz 2011 Pazartesi

No-Store Nedir?

En uygun cache kullanımı konusunda tavsiye edilen kombinasyon şu:
Cache-Control: no-cache, no-store
Pragma: no-cache
Expires: -1
Bu noktada, Cache-Control header'ında no-cache yanında no-store kullanımı gerekliliğinin nedenini anlamaya çalışıyorum.

"no-store" ayarının/direktifinin ne işe yaradığına dair: http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec14.html#sec14.9.2
...

  • "No-Store" direktifinin amacı, hassas bilgilerin dikkatsizce yayımlanmasının ya da saklanmasının/tutulmasının (mesela backup teypleri tarafından) engellenmesidir.
  • No-Store direktifi, tüm mesaja (talep ya da yanıt) uygulanır ve hem talep hem de yanıtta kullanılabilir.
    • Talepte kullanılırsa, hem talep hem de yanıtın hiçbir parçası önbellek tarafından depolanmaz (MUST NOT store kabılı kullanılıyor).
    • Yanıtta kullanılırsa, o yanıtın hiçbir parçası ve yanıtın neden olacağı / ortaya çıkaracağı taleplerin (302 sonrası yapılan talep örnek gösterilebilir) hiçbir parçası depolanmayacaktır (MUST NOT store).
  • Direktif, hem paylaşılmış hem de paylaşılmamış önbellekler üzerinde uygulanır.
  • Burada "MUST NOT Store" kalıbının anlamı: önbellek kasıtlı olarak bilgiyi geçici-olmayan (non-volatile) depoda saklayamaz ve bilgiyi gönderir göndermez geçici depolardan silmek için en iyi eforu sergilemekle yükümlüdür.
  • Bu direktif yanıt ile ilişkilendirilmiş olsa bile, kullanıcılar böyle bir talebi önbellek sisteminin dışında bir yere açıkça kopyalayabilirler (mesela "save as" diyaloğu ile). History tampon bellekleri bu tür yanıtları normal operasyonlarının bir parçası olarak depolayabilirler.
  • Bu direktifin amacı, gerçek kullanıcıların ve bilginin beklenmeyen önbellek veri yapısı erişimi yolu ile kazara yayımlanmasından endişe eden servis yazarlarının belirli ihtiyaçlarını karşılamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Web Uygulama Sızma Testleri İçin Kontrol Listeleri - V

Checklist for Web App Pentesting - V 6. Veri Denetimi (Data Validation) Testleri 6.1 Girdi Denetimi Bütün girdiler denetlenmelidir....